Botë

Diga që mund të zhdukë një qytet të tërë në Brazil

Diga që mund të zhdukë një qytet të tërë në Brazil

Një qytet i tërë rrezikon të zhduket nga harta nga një digë gjigante, e cila është drejt shembjes. Vetëm 4 muaj më parë, 270 persona u varrosën për së gjalli, nga një masë e trashë balte në Brumadinho të Brazilit, në një prej katastrofat më të rënda të kësaj natyre në vend.

Tashmë frika që një fatkeqësi e ngjashme të ripërsëritet në minierën Gongo Soco dhe digën Sul Superior, që ndodhet vetëm 1.5 kilometra tutje, është e madhe.