Botë

Boeing thotë se ka përmirësuar softuerin e avionëve 737 MAX

Boeing thotë se ka përmirësuar softuerin e avionëve 737 MAX
 

Kompania Boeing tha se ka përmirësuar imituesin e softuerit të avionëve 737 MAX, që kryen funksionin e njëjtë gjatë fluturimit, pas përfshirjes në dy aksidente me fatalitet.

Zëdhënësi i kompanisë, Gordon Johndroe, tha se ndryshimet do të sigurojnë që eksperienca me këtë imitues të jetë reprezentuese në kushte të ndryshme të fluturimeve dhe do të përmirësojë kontrollin manual të avionëve.