Botë

BE kritikon përsëritjen e zgjedhjeve në Stamboll

BE kritikon përsëritjen e zgjedhjeve në Stamboll

Bashkimi Evropian kritikoi ashpër vendimin e Turqisë për të përsëritur zgjedhjet për kryebashkiak të Stambollit, pas fitores së opozitës.

"Sigurimi i një procesi zgjedhor të lirë, të drejtë dhe transparent është thelbësor për çdo demokraci dhe është në zemër të marrëdhënieve të Bashkimit Evropian me Turqinë", tha përmes një deklarate shefja e politikës së jashtme të BE-së, Federica Mogherini.