Botë

SHBA-ja vazhdon sanksionet ndaj eksportit të uraniumit nga Irani

SHBA-ja vazhdon sanksionet ndaj eksportit të uraniumit nga Irani

Shtetet e Bashkuara kanë njoftuar se ka vazhduar me heqjen e pesë sanksioneve që do t’i mundësojë Rusisë, Kinës dhe shteteve evropiane të vazhdojnë të punojnë me programin civil bërthamor të Iranit.

Në të njëjtën kohë, Departamenti i Shtetit, më 3 maj tha se do t’i jap fund dy heqjeve të sanksioneve që ndërlidhen me eksportin e uraniumit që konsiderohet “sanksioni më i rëndë ndaj regjimit Iranian”.