Botë

Trump kërcënon Kubën me embargo totale, nëse vijon të mbështes Maduron

Trump kërcënon Kubën me embargo totale, nëse vijon të mbështes Maduron
 

Presidenti Donald Trump tha të martën se Shtetet e Bashkuara do të godasin Kubën me sanksione dhe një embargo, nëse ajo do të vazhdonte mbështetjen ushtarake për qeverinë e presidentit të Venezuelës, Nicolas Maduro.

“Në qoftë se trupat kubane dhe milicia nuk i mbyllin menjëherë operacionet ushtarake dhe operacionet e tjera me qëllim të shkaktimit të vdekjes së venezuelianëve dhe shkatërrimit të Kushtetutës së Venezuelës, një embargo e plotë, së bashku me sanksionet më të mëdha, do të vendoset në ishullin e Kubës”, tha Trump në Twitter. “Shpresojmë që të gjithë ushtarët kubanë do të kthehen menjëherë në paqe, në ishullin e tyre!”