Botë

Siljanovska-Davkova: Do ta kthej drejtësinë e humbur

 

Me sloganin “Drejtësi për Maqedoninë”, Gordana Siljanovska-Davkova, kandidate e VMRO-DPMNE-së, për presidente të Maqedonisë së Veriut, për Radion Evropa e Lirë, thotë se synon që qytetarëve të këtij vendi t’u garantojë që vetë të vendosin për të drejtat e tyre më elementare, për identitetin, emrin e shtetin, ruajtjen dhe kultivimin e traditës kombëtare, por edhe ruajtjen e të drejtave dhe lirive të qytetarëve të tjerë.

Siljanovska-Davkova, me profesion është profesoreshë e të Drejtës Kushtetuese në Universitetin e Shkupit, dhe si kandidate për kreun e shtetit thotë se është propozuar si e pavarur dhe jo si anëtare e VMRO-DPMNE-së, opozitare. Ajo është një nga kritikueset më të zëshme të ndërrimit të emrit të shtetit në “Maqedonia e Veriut”, andaj edhe fushatën po e udhëheq me sloganin “Drejtësi për Maqedoninë”.