Botë

Mplakja e botës

 

Për herë të parë në histori njerëzimi po shënon numër më të madh të të moshuarve sesa të të rinjve dhe fëmijëve në glob, kanë treguar të dhënat më të fundit të Kombeve të Bashkuara.

Këto shifra demonstrojnë se numri i mbi 65-vjeçarëve ka tejkaluar atë të nën pesëvjeçarëve në fund të vitit 2018. Kësisoj, tani janë rreth 705 milionë njerëz të moshës mbi 65-vjeçare, teksa popullsia e moshave prej 0 deri në 4-vjeçare ka rënë në rreth 680 milionë, përcjell Koha Ditore shkrimin e BBC.