Botë

SHBA-ja akuzon Kinën për keqtrajtimin e pakicës myslimane, bën krahasime me periudhën e Hitlerit dhe Stalinit

SHBA-ja akuzon Kinën për keqtrajtimin e pakicës myslimane, bën krahasime me periudhën e Hitlerit dhe Stalinit
 

Departamenti amerikan i Shtetit ka kritikuar shkeljet e të drejtave të njeriut në Kinë, duke thënë se keqtrajtimi që i bëhet pakicës myslimane në këtë shtet nuk është parë në botë “që nga vitet tridhjetë”.

Sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo ka përmendur keqtrajtimet në Iran, Sudanin Jugor, Nikaragua dhe Kinë, në raportin vjetor të Departamentit amerikan të Shtetit për respektimin e të drejtave të njeriut nëpër botë, por u ka thënë gazetarëve se Kina ishte “ligë në vete, kur janë në pyetje shkeljet e të drejtave të njeriut”, raporton Reuters, transmeton Koha Ditore.