Botë

Para Brexitit 250 kompani nga Britania do të transferohen në Holandë

 

Londër, 11 shkurt – Qeveria holandeze ka raportuar se është në kontakt me mbi 250 kompani të ndryshme në lidhje me transferimin e veprimtarive të tyre nga Britania e Madhe drejt Holandës dhe kjo, para daljes së Londrës nga Bashkimi Europian, njoftoi gazeta britanike ”The Guardian”.

Ministria holandeze e Punëve të Jashtme deklaroi nga ana e saj se vetëm gjatë vitit të kaluar Holanda kishte arritur të tërhiqte nga Britania e Madhe 42 kompani, që kishin punësuar 1 923 persona.