Botë

Kryeministri italian akuzon Francën dhe Gjermaninë për “hipokrizi”

Kryeministri italian akuzon Francën dhe Gjermaninë për “hipokrizi”
 

Kryeministri italian, Giuseppe Conte, akuzoi Francën dhe Gjermaninë se po përdorin një retorikë boshe pro-evropiane, ndërkohë që po ndjekin interesat e tyre kombëtare ku janë në pyetje çështjet e emigracionit, industrisë dhe diplomacisë ndërkombëtare.

Në një intervistë për të përditshmën, Corriere della Sera, Conte tha se Italia nuk ishte më e gatshme të trajtohet si një “lidhje e dobët” ndërkohë që shtetet më të mëdha të BE-së, po përpiqen të rrisin fuqinë dhe ndikimin e tyre në kurriz të integrimit të vërtetë evropian.