Botë

Guaido: Jam gati të fal Maduron nëse plotëson disa kushte

Guaido: Jam gati të fal Maduron nëse plotëson disa kushte

Në intervistën e tij të parë pas vetëshpalljes President, që shkaktoi një krizë ndërkombëtare, duke ndarë në dy palë komunitetin ndërkombëtar, Guaido u shpreh se gjëra të tilla kanë ndodhur dhe më parë në periudhë tranzicioni.

Ai u shpreh se e njëjta situatë ishte dhe në Kili, por dhe në Venezuelë në vitin 1958 duke iu referuar trazicioneve politike që i dhanë fund diktaturës së Augusto Pinoçet dhe Markos Perez Jimenez. Ai theksoi se nuk mund të përjashtohet asnjë mundësi por duhet të vazhdohet përpara me vendosmëri.