Botë

Greqia e Rusia, përplasje për çështjen e Maqedonisë

Greqia e Rusia, përplasje për çështjen e Maqedonisë

Ministria e Jashtme greke ka reaguar ndaj qëndrimeve negative të Ministrisë së Jashtme të Rusisë për Marrëveshjen e Prespës.

Athina zyrtare kërkon nga shteti rus që të qëndrojë larg politikave të brendshme dhe të ruajnë marrëdhëniet miqësore të ndërtuara ndër vite. Diplomatët grekë kërkojnë gjithashtu nga Rusia që shtetin maqedonas të mos e thërrasin më si “Maqedoni”, por “Maqedonia e Veriut”, ashtu edhe siç e parasheh Marrëveshja Prespës, transmeton Ksp.