Botë

Studimi britanik: Më 2030 SHBA zbret nga froni i ekonomisë, hipin KIna e India

Studimi britanik: Më 2030 SHBA zbret nga froni i ekonomisë, hipin KIna e India
 

Pas një dekade Amerika do të bjerë nga froni i ekonomisë më të fuqishme në botë. Një studim i realizuar nga një firmë britanike parashikon një fuqizim të frikshëm të fuqive të reja të cilat do të spostojnë nga lista ekonomitë tradicionale të botës.

Amerika do të bjerë në vendin e tretë të ekonomive më të fuqishme të botës, pas Kinës dhe Indisë që do të zaptojnë dy vendet e para në vitet e ardhshme. Kështu thotë një studim i kryer nga kompania financiare britanike “Standard Chartered”, që harton renditjen vjetore të 10 ekonomive më të mëdha të planetit. Studimi parashikon se Shtetet e Bashkuara do të mbeten pas dy fuqive aziatike duke nisur nga viti 2030, ndërkohë që ekonomi të tjera në zhvillim do të zënë 7 vendet e tjera të dhjetëshes.