Trump kërkon 5,7 miliardë dollarë për t'i dhënë fund krizës së kufirit, shmang "emergjencën kombëtare"

Trump kërkon 5,7 miliardë dollarë për t'i dhënë fund krizës së kufirit, shmang "emergjencën kombëtare"

09 January 2019 10:28

Presidenti i SHBA Donald Trump ka kërkuar fonde për murin e tij kufitar të premtuar mes SHBA dhe Meksikës për të ndalur "një krizë humanitare dhe të sigurisë në rritje".

Në fjalimin e tij të parë televiziv drejtuar kombit nga Zyra Ovale, Trump nuk shpalli një emergjencë kombëtare për të anashkaluar Kongresin për të ndërtuar pengesën që synonte ndalimin e emigrantëve të paligjshëm.

Krerët demokratë e akuzuan atë për 'mbajtjen peng' të popullit amerikan.

Mosmarrëveshja ka shkaktuar një mbyllje të pjesshme 18-ditore të qeverisë.

Presidenti republikan kërkon 5,7 miliardë dollarë për të ndërtuar një pengesë çeliku, e cila do të jepte zotimin e fushatës së tij nënshkrimit.

Por demokratët, të cilët kohët e fundit kanë marrë kontrollin e Dhomës së Përfaqësuesve, kundërshtojnë me forcë dhënien e fondeve.

Mbyllja e vazhdueshme e çerekut të agjencive federale është e dyta më e gjatë në histori, duke lënë qindra mijëra punëtorë qeveritarë të papaguar.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme