Botë

BE-ja në luftë ndaj lajmeve të rreme për shkak të zgjedhjeve në Parlamentin Evropian

BE-ja në luftë ndaj lajmeve të rreme për shkak të zgjedhjeve në Parlamentin Evropian
Foto: Ilustrim
 

Zyrtarët e BE-së kanë kërkuar nga kompanitë e internetit si Google, Facebook dhe Twitter që të dorëzojnë raporte mujore mbi ecurinë e fushatës së "lajmit të rremë" nga platformat e tyre përpara zgjedhjeve të Parlamentit Evropian vitin e ardhshëm.

Përfaqësuesit e komitetit ekzekutiv të BE-së sot paraqitën masa që janë pjesë e një plani veprimi për të luftuar dezinformata, derisa Parlamenti Evropian voton pranverën e ardhshme, raporton AP.