Botë

Macroni krahason të djathtën e tashme ekstreme me Hitlerin

Macroni krahason të djathtën e tashme ekstreme me Hitlerin
Foto: Reuters
 

Presidenti francez, Emmanuel Macron, ka ritheksuar paralajmërimit rreth rritjes së nacionalizmit të së djathtës ekstreme, duke thënë në një intervistë për një gazetë rajonale franceze se vetëkënaqësia ishte ajo që lejoi ngritjen e Hitelit dhe Musolinit.

Duke folur për “Le Courrier Picard”, një gazetë kjo që mbulon Francën veriore, ku Macroni vizitoi memorialet e Luftës së Parë Botërore, presidenti u sfidua rreth krahasimeve që i ka bërë mes ngjarjeve aktuale dhe atyre të viteve të 1930-ta në Evropë.