Betimi për Drejtësi

Avokati i Popullit: Qytetarët përfitojnë më së shumti nga anëtarësimi në Këshillin e Evropës

 

Avokati i Popullit, Naim Qelaj, ka thënë se qytetarët e Kosovës më së shumti do të përfitonin nga anëtarësimi në Këshillin e Evropës. Qelaj vlerëson se anëtarësimi në këtë mekanizëm të Evropës do t’i mundësonte Kosovës të jetë pjesë e politikëbërjen dhe pjesë e vendimeve.

“Padyshim që përfitimi do të jetë i shumëfishtë për qytetarët në rend të parë. Për herë të parë krijohet mundësia që qytetarët e Republikës së Kosovës, në rast të shkeljes së të drejtave dhe lirive të njeriut nga autoritetet publike me pasë mundësinë me iu adresua Këshillit të Evropës përmes mekanizmave që i ka duke mos përjashtu këtu edhe Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut”, ka thënë Qelaj.