Auto

Rumani, heqje e përjetshme e patentë shoferëve kush shkakton aksidente fatale në gjendje të dehur

 

Në Rumani, është lansuar një projektligj që kërkon heqjen e përjetshme të patentë shoferit për ata që shkaktojnë aksidente fatale nën ndikimin e alkoolit ose lëndëve narkotike.

Drejtuesve të mjeteve që shkaktojnë aksidente fatale dhe janë nën ndikimin e alkoolit ose drogës do t'u hiqet patenta e shoferit përgjithmonë, sipas një ligji të ri të nisur nga disa deputetë të PNL-së në Rumani. Projektligji i ri është paraqitur dhe tashmë është dorëzuar për diskutim në dhomën e deputetëve dhe Senati e ka miratuar.