Auto

Nga e premtja, 80% e rrugëve të Amsterdamit do ta kenë kufirin e shpejtësisë 30 km/h

 

Të premten, më 8 dhjetor, kufiri i shpejtësisë në shumicën e rrugëve në Amsterdam do të ulet në maksimum 30 kilometra në orë. Ditët e fundit shërbimet kompetente kanë përgatitur qytetin për këtë ndryshim, duke rregulluar shenjat rrugore dhe duke vendosur afër 4400 tabela të reja.

Nga 8 dhjetori, 80 për qind e rrugëve të Amsterdamit do të kenë një kufizim shpejtësie prej 30 km/h. Shpejtësia maksimale do të tregohet qartë në çdo rrugë me sinjalistikë rrugore.