Auto

Grevë historike në fabrikat e gjigantëve amerikanë për prodhim të veturave

 

Sindikata “United Auto Workers” të premten ka filluar tre greva të njëkohshme në tre fabrikat e mëdha amerikane për prodhimin e veturave, General Motors, Ford dhe Stellantis.

Kjo është grevë historike, pasi për herë të parë në disa dekada, grevat po mbahet njëkohësisht në tre kompanitë. Mbi 13 mijë punëtorë janë futur në grevë.