Auto

Fordi do të shkurtojë afro 4,000 vende pune në Evropë

 

Gjigandi i veturave “Ford” ka bërë të ditur se do të shkurtojë rreth 3,800 vende pune në të gjithë Evropën, duke përfshirë 1,300 vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, gjatë tre viteve të ardhshme. Kjo është një e pesta e fuqisë së saj totale të punës në Britani, raportoi BBC-ja të martën.

Reduktimi i vendeve të punës në zhvillimin e produktit dhe administrimin është si pjesë e një riparimi, pasi Fordi po lufton me kostot në rritje dhe e po e drejton prodhimin e tij drejt automjeteve elektrike.