Auto

Gjiganti kinez njofton revolucion në tregun e veturave elektrike

 

Në mesin e vitit të ardhshëm, marka kineze BYD do të prezantojë modelin Seagull, i cili do të jetë modeli i tyre i parë në treg me bateri natriumi, shkruan AutoCar.

Bateritë e natriumit janë shumë më të lira, më të sigurta dhe më të qëndrueshme se bateritë e litiumit, megjithëse disavantazhi i tyre kryesor është se ato ofrojnë një densitet më të ulët të energjisë. Për këtë arsye fillimisht do të vendosen vetëm në vetura elektrike me rreze të shkurtër dhe të mesme. Ende asnjë prodhues nuk ka përdorur bateritë e natriumit për veturat elektrike.