Auto

VW do t'i bashkohet Teslas dhe BMW-së në shitjen e veturave elektrike nga Kina në Evropë

 

Volkswagen do të ndjekë Tesla-n, BMW-në dhe prodhuesit e tjerë të automjeteve në eksportimin e vetura elektrike nga Kina në Evropë, duke përmendur kapacitetin e kufizuar të prodhimit në tregun vendas.

Marka sportive spanjolle Cupra e VW do të prodhojë SUV-in e saj të parë plotësisht elektrik, Tavascan, në një nga fabrikat e sipërmarrjeve të saj të përbashkëta në Anhui, bëri të ditur Volkswagen.