Auto

BYD i Kinës bëhet prodhuesi i tretë më i vlefshëm i veturave në botë

 

Prodhuesi kinez i automjeteve elektrike, BYD, ka një kapitalizim tregu prej më shumë se 128 miliardë dollarë që nga 8 qershori 2022, duke e bërë atë prodhuesin e tretë më të vlefshëm të veturave në botë për nga kapitalizimi i tregut, sipas statistikave të publikuara nga CompaniesMarketCap.

Kompania është nga Shenzhen, nga provinca e Guangdong, e cila mbështetet nga investitori Warren Buffett, dhe ishte i vetmi prodhues i veturave nga Kina që është në mesin e dhjetë më të mirëve.