Auto

Tesla kërkon që ta zgjerojë fabrikën në Gjermani

Tesla Model Y
 

Tesla ka paraqitur një kërkesë për të ndërtuar mbi 100 hektarë të tjerë në lindje të fabrikës së saj në Gjermani, duke zgjeruar zonën e pronës së saj, raportoi Autonews të premten.

Prodhuesi i automjeteve, i cili tashmë ka 300 hektarë tokë për fabrikën e tij të automjeteve dhe fabrikën e baterive në ndërtim e sipër, ka planifikuar të ndërtojë një stacion mallrash, zona logjistike dhe hapësira parkimi në hapësirën shtesë, tha kryebashkiaku i Gruenheides, Arne Christiani.