Auto

Ford shet aksionet e Rivianit për 214 milionë dollarë

 

Fordi shiti tetë milionë aksione të prodhuesit të veturave elektrike Rivian për 214 milionë dollarë, ose 26.80 dollarë secila, ka thënë prodhuesi amerikan i automjeteve në një deklaratë të mërkurën, shkruan Reuters.

Fordi tani ka gati 94 milionë aksione, ose 10.5% të aksioneve, dhe është ende aksioneri i katërt më i madh në kompaninë me bazë në Irvine, Kaliforni, sipas të dhënave të Refinitiv.