Auto

Nissan dhe Infiniti Preview EV Sedans vijnë në vitin 2025

 

Nissan njoftoi se do të ndërtojë dy modele të reja EV për SHBA-në në fabrikën e saj në Canton, Mississippi, duke filluar nga viti 2025. Njëri do të emërtohet si Nissan dhe tjetri si Infiniti, dhe ajo që është ndoshta më e habitshme për këto modele të reja elektrike është se ato duken të jenë vetura pasagjerësh më shumë sesa crossover.

Pamjet e para tregojnë se si Nissani ashtu edhe Infiniti kanë silueta të ulëta që sugjerojnë se ato do të jenë ose sedan ose hatchback me katër dyer. Të dy ka të ngjarë të ndajnë bazat dhe grupet e fuqisë, me versionin Infiniti që ka të ngjarë të ofrojë stil të veçantë. Nissani mund të duket si koncepti IMS i paraqitur në vitin 2019, ndërsa Infiniti mund të marrë shenja nga koncepti QS Inspiration.