Auto

Në Kosovë, vetëm 62 vetura elektrike

Foto: Reuters
 

Nga afro 395 mijë mjete me të drejtë qarkullimi në Kosovë, vetëm 62 prej tyre janë elektrike, ka bërë të ditur Ministria e Punëve të Brendshme.

Të mërkurën, një analizë që ka dalë nga përdorimi i të dhënave të Rrjetit Evropian të Operatorëve të Sistemit të Transmisionit për Energji (Entso-E) dhe Agjencisë Mjedisore të Evropës, doli se Kosova ishte vetëm një nga dy vendet ku përdorimi i një veture elektrike do të shkaktonte ndotje më të madhe të ajrit se një veturë me benzinë. Krejt kjo për shkak të varshmërisë së madhe të Kosovës nga përdorimi i thëngjillit për energji elektrike. Përderisa veturat elektrike shihen si armë e botës për të mposhtur ndotjen dhe ngrohjen globale, në Kosovë rezultati është negativ. Vetëm edhe Polonia kishte bilanc të tillë.