Arbëri

Qeveria pa strategji për energjinë – vazhdon varësia nga qymyri

Qeveria Kurti as pas gjashtë muajsh të ardhjes në pushtet nuk ka hartuar Strategjinë e re të Energjisë dhe Planin Kombëtar për energji dhe klimë. Përkundër kësaj, ka hequr nga tavolina njërin nga opsionet e mundshme në rrugën e transicionit me gaz, siç ishte projekti i gazpërçuesit.

 

Ekzekutivi ende nuk ka asnjë strategji për të shmangur varësinë nga qymyri. Ministria e Ekonomisë, e cila është në fazë fillestare të hartimit të strategjisë, nuk ka treguar se cila do të jetë rruga e dekarbonizimit. Dardan Abazi, hulumtues në INDEP, thotë se futja e infrastrukturës së gazit do të ishte aset i mirë për reduktimin e emetimeve kundër ndryshimeve klimatike

Qeveria Kurti as pas gjashtë muajsh të ardhjes në pushtet nuk ka hartuar Strategjinë e re të Energjisë dhe Planin Kombëtar për energji dhe klimë. Përkundër kësaj, ka hequr nga tavolina njërin nga opsionet e mundshme në rrugën e transicionit me gaz, siç ishte projekti i gazpërçuesit.

Ekzekutivi ende nuk ka as një strategji për dalje nga varësia e qymyrit. Edhe pse Ministria e Ekonomisë është në fazën fillestare të hartimit të strategjisë, nuk ka treguar se cila do të jetë rruga e dekarbonizimit.