Auto

BMW-ja nga viti 2030 nuk do të ketë veturë me motor me djegie të brendshme

 

Prodhuesi gjerman i veturave, BMW, do të jetë gati përballë ndalimeve të veturave me motorë me djegie të brendshme nga viti 2030 e tutje, ndërsa kërkon të diversifikojë gamën e tij me modelet e reja të veturave elektrike, teksa qeveritë kërkojnë të trajtojnë krizën klimatike.

Ndalimet për veturat plotësisht me benzinë ​​dhe me naftë po konsiderohen nga qeveritë dhe pritet të jenë në fuqi afër vitit 2030. Kohët e fundit, Bashkimi Evropian ka propozuar një ndalim të ri për veturat me lëndë djegëse fosile nga 2035 e tutje.