Auto

Renaulti do të largojë 2 mijë punonjës

 

Renault planifikon të eliminojë 2 mijë vende të reja pune për shkak se do të kalojë në vetura elektrike, ndërsa ende po bën nëntë modele të reja në Francë.

Kompania është në bisedime me sindikatat franceze për të larguar nga puna 1.600 inxhinierë dhe 400 pozicione mbështetëse midis vitit të ardhshëm dhe vitit 2024, sipas një deklarate të kompanisë. Gjatë së njëjtës periudhë, ajo do të rekrutojë 2.500 njerëz të ri, përfshirë në shkencën e të dhënave dhe kiminë e baterive.