Auto

Rusia planifikon të subvencionojë blerjen e veturave elektrike të prodhuara në vend

 

Përdorimi i veturave elektrike në vendin prodhues të naftës dhe gazit ka mbetur shumë prapa Evropës dhe asnjë veturë elektronike nuk prodhohet në Rusi, por qeveria ka plane ambicioze të prodhimit dhe po merr parasysh stimulin financiar për të rritur sektorin.

Nga gjithsej 45 milionë vetura në Rusi vitin e kaluar, vetëm 11.000 ishin elektronike, shumica e tyre vetura të përdorura.