Auto

Mungesa e çipeve elektrikë në treg vë në vështirësi prodhuesit e veturave në Evropë

Foto: Ilustrim
 

Gjigandët e prodhimit të veturave në Evropë ngritën të martën shqetësimin se mungesa e çipave elektrikë në tregjet botërore do të kushtëzojë prodhimin dhe shitjet deri në fund të këtij viti.

Prodhuesit e makinave BMW dhe Stellantis, – bashkimi konglomeratit Fiat dhe French PSA Group, – u detyruan të mbyllnin fabrikat gjatë vitit të shkuar. Shkak u bënë masat kufizuese dhe fakti se një pjesë e furnitorëve të produkteve të para nuk i përmbushnin në kohë dërgesat.