Auto

Veturat fluturuese do të jenë realitet më 2030, thotë shefi i Hyundait

 

Veturat fluturuese do të jenë realitet nëpër qytetet e gjithë botës deri në fund të kësaj dekade, sipas një nga kompanive më të mëdha. Madje, sipas shefit të Hyundait në Evropë, kjo do të ndihmojë në heqjen e kolonave dhe do të ulë emetimin e dyoksidit nga veturat.

Michael Cole ka thënë se kompania e tij ka bërë investime të konsiderueshme në mobilitetin e ngasjes në ajër duke shtuar se “ne besojmë që kjo do të jetë pjesë e së ardhmes”.