Auto

Rritet shitja e veturave në Itali për muajin mars, por nuk arrijnë nivelet e vitit 2019

Rritet shitja e veturave në Itali për muajin mars, por nuk arrijnë nivelet e vitit 2019
 

Regjistrimet e veturave hibride dhe atyre tërësisht elektrike u rritën për 15 për qind për një pjesë të kombinuar të tregut, ka thënë shoqata e importuesve UNRAE në Itali. Shitjet u ndihmuan nga subvencionet qeveritare deri në 8 mijë euro për veturat elektrike dhe deri në 4.500 euro për ato hibride.

Shitjet e veturave hibride u rritën nga 1.8 për qind në 7.7, ndërsa pjesa e tyre e tregut u rrit në 4.5 për qind. Veturat elektrike u rritën nga 6.9 për qind në 7.3, dhe pjesa e tyre e tregut u rrit në 4.3 për qind nga 3.2 për qind.