Auto

Mungesa e çipit kompjuterik rrezikon t’i lë pa punë dhjetëra kompani veturash

Mungesa e çipit kompjuterik rrezikon t’i lë pa punë dhjetëra kompani veturash
Foto: Reuters
 

Mungesa e një çipi kompjuterik ka mbyllur fabrikën e Louisvile, Kentucky dhe Ford këtë javë ndërsa pritet që edhe shumë fabrika të tjera automobilistike të mbyllen muajt e ardhshëm.

Fabrika e Louisville ka të punësuar 3.800 punëtorë në orë, të cilët do të marrin rreth 75 për qind të pagës së tyre gjatë ndërprerjes njëjavore. Ai përfshin Ford Escape dhe versionin Lincoln të SUV-it, Corsair.