Auto

Baidu do ta krijojë kompani për prodhim të veturave elektrike të mençura

Baidu do ta krijojë kompani për prodhim të veturave elektrike të mençura
Foto: Reuters
 

Gjiganti kinez Baidu Inc ka thënë të hënën se do të ngrisë një kompani për partneritet me prodhuesin e veturave Zhejiang Geely Holding Group për të bërë vetura elektrike të mençura (EV), lëvizja e radhës nga një kompani teknologjike në një sektor që po zhvillohet shpejt, njofton agjencia Reuters.

Baidu, që ka zhvilluar teknologji të ngasjes autonome dhe infrastrukturë të lidhjes me internet, ka thënë se kompania e re që do ta krijojë do të llogarisë në aftësitë e Baidus për zhvillimin e inteligjencës artificiale dhe në ekspertizën e Geelyt për prodhimin e veturave.