Auto

Super-vetura japoneze që arrin 100-kilometërshin për 1.69 sekonda

 

Me çmim prej 3 milionë eurosh dhe për 1,69 sekonda arrin shpejtësinë prej 100 km/h. Këto janë tre nga numrat e shumtë që përfaqësojnë më së miri super-veturën japoneze ”Aspark Owl”, me qendër në Osaka, ndërtimi i së cilës iu besua kompanisë italiane ”Manifattura Automobili Torino”.

Vetura do të prodhohet në 50 njësi, 20 prej të cilave të destinuara për Evropë dhe pjesa tjetër e projektuar kryesisht për tregun amerikan.