Auto

Kina shënon rritje në shitjen e veturave

Foto: Reuters
 

Kina ka regjistruar shitjet më të mëdha në botë në tregun e madh të automjeteve. 25.3 milionë njësi janë shitur këtë vit duke shënuar rimëkëmbjen më të shpejtë nga pandemia e Covid-19.

Xu Haidong, zyrtar i lartë në Shoqatën e Prodhuesve të Automjeteve në Kinë, ka deklaruar në Pekin se parashikimi i Shoqatës për shitjet e përgjithshme të vitit të ardhshëm është 26.3 milionë automjete, rreth 4% më shumë se këtë vit. Kjo falë politikave mbështetësve të qeverisë dhe zbritjeve të prodhuesve të automjeteve.