Auto

Ambulanca elektrike, më e shpejtë se një helikopter

 

Në të ardhmen mendohet se avioni do të transportojë pacientët në spital në mënyrë autonome.

Kësaj ideje i qëndron dhe Vertiia nga AMSL Aero dhe Universiteti i Sidneit, një avion-ambulancë I krijuar që të sigurojë ndihmë më të shpejtë në raste urgjente.