Auto

Tesla me sensor që detekton fëmijët e lënë në vetura me temperaturë të lartë

Foto: Reuters
 

Tesla ka kërkuar nga Komisioni Federal i Komunikimit (FCC) që ta aprovojë sensorin përmes së cilit mund të detektohen fëmijët e lënë në vetura me temperaturë të lartë, raporton Reuters.

Bëhet fjalë për aprovimin e një pajisje lëvizëse me sensorë interaktivë që do të parandalonte lënien e fëmijëve në temperatura të larta në makina, si dhe do të përforconte sistemin e parandalimit të vjedhjeve, transmeton KOHA.