Auto

Kina i prin listës së prodhuesve më të mëdhenj të veturave

Foto: Reuters
Foto: Reuters
 

Shumica e veturave të reja në botë prodhohen në fabrikat në Kinë.

Sipas të dhënave të Organizatës Ndërkombëtare të Prodhuesve të Veturave, renditja e shteteve që kanë prodhuar më së shumti vetura në botë ka ndryshuar ndjeshëm. Më 1999, Kina nuk ishte në top-10. Dhjetë vjet më pas, Kina ishte në vendin e parë dhe vazhdon ta mbajë atë pozitë.