Auto

Volkswageni zëvendëson drejtorin ekzekutiv Herbert Diess në brendin e VW-së

 

Volkswagen ka zëvendësuar Herbert Diessin si shef ekzekutiv i brendit VW, duke e vendosur në vend të tij shefin operativ, Ralf Brandstaetter, i cili do të tentojë të bëjë uljen e kostove në fabrikat më të mëdha të kompanisë në Gjermani.

Ky riorganizim vjen pasi ka pasur përplasje ndërmjet drejtuesve dhe menaxherëve mbi ritmin dhe shkallën e shkurtimit të kostove për të çliruar burimet drejt një zhvendosje radikale drejt makina elektrike, raporton Reuters.