Auto

Automobilizmi përballet me krizë shkaku i koronavirusit

Automobilizmi përballet me krizë shkaku i koronavirusit
 

Prodhuesit evropianë të automobilave janë duke kërkuar përkrahje të menjëhershme nga Bashkimi Evropian dhe shtetet anëtare, pasi që po vuajnë nga ulja e prodhimit, e cila do të çojë drejt humbjeve të mëdha në të hyra brenda vetëm pak javësh. Kjo shkaku i izolimit të njerëzve dhe ndalimit të qarkullimit, si pasojë e pandemisë së koronavirusit.

“Asociacioni i Prodhuesve Evropianë të Automobilave” (ACEA) ka kërkuar veprime të fuqishme dhe të koordinuara për të ndihmuar prodhuesit, përkrahësit e tyre dhe kompanitë e shitjeve që po përballen me goditje “të rëndë” financiare.