Auto

“Tesla” s’është kompania e vetme fillestare që po e ndërron auto-industrinë

“Tesla” s’është kompania e vetme fillestare që po e ndërron auto-industrinë
 

Për shumicën e periudhës në shekullin e shkuar, industria e automobilizmit ka qenë e njohur më shumë për shuarje të kompanive, sesa për kompani fillestare.

Brendet si “Saab”, “Pontiac” dhe “Plymouth” ishin zhdukur dhe askush s’ua zinte vendin. Por hyrja në treg e automobilave elektrikë ka sjellë një shans të rrallë për kompanitë e reja që t’i sfidojnë kompanitë e kamotshme.