Auto

Në Paris testohet taksia ujore, mjeti transportues i së ardhmes

Në Paris testohet taksia ujore, mjeti transportues i së ardhmes

Duke parë ndotjen e madhe të ajrit dhe problemet me transportin publik në Paris, një kompani e inovacionit ka një zgjidhje që përfshin lumin e Senës.

Fluska, siç quhet kjo “taksi fluturuese”, është e mbështetur në energjinë elektrike dhe pluskon mbi ujë me “krahët e saj” – si dhe ka kredenciale të tjera të gjelbra pasi nuk bën zhurmë dhe nuk krijon ndotje të ajrit, transmeton KJ. Kushton rreth 200 mijë euro që të ndërtohet dhe mund të arrijë shpejtësi deri në (30 km/h). Udhëtimet testuese në Paris janë të limituara në një shpejtësi maksimale deri në 27km/h.