Auto

Toyota duke punuar në një veturë me energji diellore

Toyota duke punuar në një veturë me energji diellore

Prodhuesi japonez është duke eksperimentuar me një model hibrid me energji Prius, i cili do të lehtësonte nevojën për të ngarkuar makina elektrike në stacione speciale dhe gjeti frymëzim në panele të reja diellore.

Në një projekt të financuar nga qeveria japoneze, inxhinierët Toyota instaluan panele diellore në kapuç, çati, dritare të pasme dhe elemente të trupit anësor për të përcaktuar se sa energji elektrike mund të prodhonin nga energjia diellore.