Arbëri

Në Shqipëri 10 poste ministrore drejtohen nga gratë

 

Për herë të parë gjysma e kabinetit qeveritar në Shqipëri janë gra.

Me miratimin e ministrave të rinj nga Parlamenti, Ogerta Manastirliu si ministre Shëndetësie dhe Olta Xhaçka si ministre e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, dhjetë poste ministrore drejtohen nga gratë.