Arbëri

Kandiq: Serbia s’pranon krimet dhe refuzon t’i kontribuojë paqes në Ballkan

 

“Mbi 10 mijë civilë u vranë gjatë luftës në Kosovë, por vetëm 64 persona u gjykuan në tri gjykata në Hagë, Kosovë e Serbi dhe kjo është dëshmi se sa pak drejtësi kanë parë familjet e viktimave”

Kështu është thënë në një konferencë për media të Fondit për të Drejtën Humanitare.

Themeluesja e Fondit, Natasha Kandiq, ka folur për një qasje luftënxitëse nga ana e Serbisë, e cila përveç faktit që nuk po i pranon krimet, vazhdimisht refuzon t’i kontribuojë paqes në Ballkan.