Arbëri

Në Suhadoll vetëm 6 votues, të gjithë shqiptarë

Gentian Rushiti - komisioner ne shkollen "Aziz Sylejmani", Suhadol

Në qendrën e votimit në fshatin Suhadoll të Mitrovicës së Veriut, më saktësisht në shkollën fillore “Aziz Sylejmani” deri më tash kanë ushtruar të drejtën e votës për shkarkim apo jo të kryetarit, vetëm gjashtë votues. 

Komisioneri i kësaj qendre, Gentian Rushiti, ka thënë se nga 1740 persona sa kanë të drejtë vote në këtë qendër vetëm gjashtë, të gjithë shqiptarë, kanë votuar. 

Ai ka thënë se po shohet që është proces bojkoti dhe nuk pret ndryshime. 

“Vetëm gjashtë kanë dalë, etniteti kryesisht shqiptarë, pak të interesuar ka nga etnitë tjera. Për momentin, duke marrë parasysh se në këtë qendër janë 1740 votues, dhe duke pasur parasysh herët e kaluara, mund të themi se po ndodh bojkot. Nuk presim të ketë shumë ndryshime. Mund të ketë pak, por jo shumë ndryshim”, ka thënë Rushiti për “KTV”. 

Lexo përditësimet tjera
Votimi per shkarkim te kryetareve

Dështoi iniciativa për shkarkimin e kryetarëve në veri

Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Kreshnik Radoniqi, ka njoftuar se s’ka kaluar procesi për shkarkimin...